GHV2: Greatest Hits Volume 2

Albumy, single, wydania DVD, książki. Dział dla poszukiwaczy skarbów

Moderatorzy: wodny, sintezi, Ochroniarze

Postprzez grzegorzek12 » 20 kwi 2010, 16:27

Obrazek
Jak wszyscy wiemy jest to składanka największych hitów z lat 90. Niestety w przeciwieństwie do The Immaculate Collection na tym albumie nie znalazła się żadna nowa piosenka. Oto komentarz Madonny co do wyboru piosenek na tę składankę: Chciałam tam umieścić tylko te piosenki, których mogłam słuchać pięć razy z rzędu. A lista przedstawia się następująco:
1. Deeper and Deeper
2. Erotica
3. Human Nature
4. Secret
5. Don't Cry For Me Argentina
6. Bedtime Story
7. The Power Of Good-Bye
8. Beautiful Stranger
9. Frozen
10. Take A Bow
11. Ray Of Light
12. Don't Tell Me
13. What It Feels Like For A Girl
14. Drowned World/Substitute For Love
15. Music
Wydawnictwo rozeszło się w nakładzie ponad 5 mln egzemplarzy na świecie. Promocja albumu przeprowadzona była w sposób dość nietypowy. Nie był on promowany żadnym ogólnie dostępnym singlem, lecz promocyjnie wydanymi megamixami - wiązankami utworów jakie znalazły się na kompilacji. Najbardziej boli brak nowej piosenki, choć Beautiful Stranger był wydany po raz pierwszy na cd- wcześniej na singlu i soundtracku był tylko dostępny.
Tu jeszcze recenzja z onet.pl(bardzo pochlebna): http://muzyka.onet.pl/10172,57383,recenzje.html
grzegorzek12
Deeper and Deeper

Postprzez 1000MHz » 30 kwi 2010, 21:53

"GHV2" i "AL" to dwa krazki Madge, do ktorych najrzadziej wracam. Material skladanki sam w sobie jest dobry, ale to troche za malo. Dobrze, ze niektore piosenki sa chociaz w editach - zawsze cos nowego niz pelna wersja. Milo byloby miec tu remix "WIFLFAG", albo chociaz "GHV2 Megamix". Na szczescie ksiazeczka jest dopracowana, to chyba jedna z jej najlepszych.
1000MHz
Deeper and Deeper

Postprzez kjer » 01 maja 2010, 20:39

Uważam ten album za wyjątkowo nietrafiony. To taka zapchaj-dziura, zrobiony jakby w pospiechu i na odczepnego :<
Radiowe wersje piosenek, pominięte niektóre i brak czegoś nowego. Skoro nie chciało jej się nagrywać czegoś od zera, mogła umieścić tam coś z odrzutów.
PORAŻKA !!
kjer
Impressive Instant

Postprzez Tylor » 04 maja 2010, 15:15

Jak dla mnie dość nie trafiony z datą. Mogła go wydać po Ray Of Light między 1999 a 2000, bo wtedy określano to jaki wielki powrót Madonny. Pewnie sprzedaż była by lepsza. Po za tym te piosenki? "Chciałam tam umieścić tylko te piosenki, których mogłam słuchać pięć razy z rzędu." Ale kto ma to słuchać ona czy fani? Co to w ogóle za wybór. Fani chcieli największych hitów a nie od Erotyki wzwyż. Brakuje mi You Mast Love Me :P O braku promocji już nie wspomnę. Madonna jest aż tak leniwa? Przecież lansowanie się to część jej pracy ;]
Tylor
Express Yourself

Postprzez Monster » 26 maja 2010, 18:20

Tylor napisał(a):Fani chcieli największych hitów a nie od Erotyki wzwyż.

- Immaculate Collection od "Madonna" do "I'm Breathless"
- A na "GHV2" hity od Erotica do Music (po co te stare kotlety)
- "Celebration" jako podsumowanie całej współpracy z Warnerem piosenki z całej kariery

I bardzo dobrze, że na GHV2 nie ma żadnych Lajk e Werdżin i Wakacji. Ale zawsze jest BS (przedtem tylko jako singiel i na ścieżce dźwiękowej do Ostina Pałela) i DCFMA (przedtem jako singiel i na ścieżce dźwiękowej do Evity której nie posiadam i nie zamierzam posiadam dlatego, że nie wszystkie piosenki wykonuje Raszpla).
Monster
Burning Up

Postprzez 1000MHz » 27 maja 2010, 11:29

Monster napisał(a):DCFMA (przedtem jako singiel i na ścieżce dźwiękowej do Evity której nie posiadam i nie zamierzam posiadam dlatego, że nie wszystkie piosenki wykonuje Raszpla).

Ale wiekszosc wykonuje ona, a poza tym Evita wlicza sie do jej normalnej dyskografii, wiec jesli zbierasz plyty Madonny, to musisz ja miec raczej.
1000MHz
Deeper and Deeper

Postprzez Monster » 27 maja 2010, 15:48

1000MHz napisał(a):
Monster napisał(a):DCFMA (przedtem jako singiel i na ścieżce dźwiękowej do Evity której nie posiadam i nie zamierzam posiadam dlatego, że nie wszystkie piosenki wykonuje Raszpla).

Ale wiekszosc wykonuje ona, a poza tym Evita wlicza sie do jej normalnej dyskografii, wiec jesli zbierasz plyty Madonny, to musisz ja miec raczej.

Długo zastanawiałem się nad ścieżkami dźwiękowymi do Evity i Who's That Girl, kupić czy nie kupić? Ale może się jednak skuszę. Wspaniale mieć pełne Don't cry for me Argentina (a nie tylko edit z GHV2), Causing a Commotion :heart:, The look of love i wiele wiele innych ;]
Monster
Burning Up

Postprzez Adamek » 28 maja 2010, 10:45

Oczywiście że warto - szczególnie Evitę gdzie są takie perełki w jej wykonaniu jak Another Suitcase In Another Hall, Buenos Aires, Lament, You Must Love Me...
Adamek
Don't Stop

Postprzez Monster » 28 maja 2010, 11:06

No dobra przekonaliście mnie, tym bardziej, że na amazonka.pl WTG kosztuję ok. 30 zł a Evita (2 CD) ok. 60 zł. Może jeszcze zaopatrzę się w Evitę 1 CD, oczywiście nie po to żeby jej słuchać tylko po to by oglądać :jezyk: słuchać będę tylko 2 CD. Powoli robi się tu Evitowo Who's That Girlowy off topic :P
Monster
Burning Up

Postprzez Adamek » 28 maja 2010, 17:52

Monster napisał(a):No dobra przekonaliście mnie, tym bardziej, że na amazonka.pl WTG kosztuję ok. 30 zł a Evita (2 CD) ok. 60 zł. Może jeszcze zaopatrzę się w Evitę 1 CD, oczywiście nie po to żeby jej słuchać tylko po to by oglądać :jezyk: słuchać będę tylko 2 CD. Powoli robi się tu Evitowo Who's That Girlowy off topic :P

2cd ma ładniejszą okładkę, ale wygodniej słuchać 1cd bo tam prawie sama Madonna od razu na jednej płycie.
Adamek
Don't Stop

Dodaj do: Wypowiedz dla Wykop  Wypowiedz dla Facebook  Wypowiedz dla Wyczaj.to  Wypowiedz dla Gwar  Wypowiedz dla Delicious  Wypowiedz dla Digg  Wypowiedz dla Furl  Wypowiedz dla Google  Wypowiedz dla Magnolia  Wypowiedz dla Reddit  Wypowiedz dla Simpy  Wypowiedz dla Slashdot  Wypowiedz dla Technorati  Wypowiedz dla YahooMyWeb

Następna strona

Powrót do Kącik wydawniczy