Propozycje zmian na stronie i forum MadMadness

Opinie, uwagi i pytania użytkowników, informacje od administracji

Moderator: Ochroniarze

Postprzez sferis » 11 maja 2010, 22:11

W czerwcu planujemy sporą modernizację naszej strony MadMadness.pl Plany mamy już spore, ale to są tylko pomysły administracji. Najważniejsi jednak jesteście Wy. Nie wiemy czego oczekujecie. Ta strona ma być dla Was.
Proszę piszcie w tym temacie jakie macie pomysły na ulepszenie MadMadness, zarówno techniczne jak i merytoryczne/organizacyjne. Jeżeli Wam się coś nie podoba w obecnej formule strony też proszę to napiszcie. Proszę o bezwzględną szczerość, nie bójcie się że admin czyta! :-) Krytyka jest bardzo ważna, bo tylko dzięki niej możemy dojść do perfekcji.

Z góry dzięki za pomoc :-)

Pozdrawiam,
Administrator sferis

Obrazek
sferis
Manager

Postprzez Radziok » 11 maja 2010, 22:29

- wprowadzenie komentarzy do newsów
- usunięcie punktów
- wszystkie tematy w Lista Obecności powinny mieć w nazwie nick, tak samo jak w Kolekcje
Maduna maca Kirby, macam i ja!
Obrazek

by żona
Radziok
Wierny SB-ek

Postprzez Whore Of Babylon » 11 maja 2010, 22:36

Ja cem przeklinać :(
Whore Of Babylon
Express Yourself

Postprzez paluszek0 » 11 maja 2010, 22:42

-większa swoboda w treści postów - przekleństwa (niekoniecznie te najostrzejsze)
-linki
-komenty do postów i komentarzy
-listy najaktywniejszych, naj ....
Obrazek
paluszek0
Burning Up

Postprzez RottenVirgin » 11 maja 2010, 22:55

wszystko świetnie, ale...

Ja cem przeklinać :(

czemu ma to służyć? nie da się wyrażać swojej opinii bez rzucania mięsem? czy może internet nie jest jeszcze wystarczającym rynsztokiem? sama czasem rzucę jakimś "pie..ę" itp., świętych tu nie ma, ale powinno się to raczej zwalczać , nie sankcjonować.

wprowadzenie komentarzy do newsów
- usunięcie punktów

popieram

komenty do postów i komentarzy

komenty do postow- owszem. Ale komenty do komentarzy? O.o
Obrazek
RottenVirgin
Honorowy Tłumacz

Re: Propozycje zmian na stronie i forum MadMadness

Postprzez sferis » 11 maja 2010, 23:07

paluszek0 napisał(a):-linki

Jakie linki?
sferis
Manager

Postprzez psychari » 11 maja 2010, 23:12

- zero przekleństw
- ostrzeżenia za komentarze pozbawione sensu i znaczenia (dwa zdania, prywaty, głupoty itp.)
- ostrzeżenia za off-top pozbawiony uzasadnienia
- usunięcie punktów
- większa kontrola oraz redukcja w tematach "nie-madonnowych"
- linki, rapidy, nielegale - owszem, ale nie na tym forum
Obrazek
http://blameitonmadonna.blogspot.com/
psychari
Ochroniarz

Postprzez dziangabanga » 12 maja 2010, 10:11

Wulgaryzmów w postach kompletnie nie pojmuję i nie popieram - zawsze można się ładnie wykropkować i niekiedy ma to większą siłę rażenia, niż pełnokrwista pani lekkich obyczajów :<

Cenzura mogłaby by być jednak trochę złagodzona odnośnie SB - nie mam oczywiście na myśli osobników stosujących k** i ch** jako przecinki - po prostu nie popadajmy w paranoję i nie rzucajmy ostrzeżeniami za pojedyncze "jepnięcia" :P ;]

Wprowadzenie jakiegoś minimum znaków do postów jak i komentarzy. Szlag mnie po prostu trafia, gdy widzę wypowiedź typu "ale super, nie mogę się doczekać" :<
Obrazek
dziangabanga
Ochroniarz

Postprzez Radziok » 12 maja 2010, 15:03

Mam jeszcze jedną propozycję. Jestem za tym, aby w regulaminie było też coś o poprawnej pisowni, ponieważ o wiele przyjemniej czyta się przejrzyste posty bez błędów ortograficznych. Chciałbym także nawiązać do tego co już Magda wcześniej napisała, a mianowicie
dziangabanga napisał(a):Wprowadzenie jakiegoś minimum znaków do postów jak i komentarzy. Szlag mnie po prostu trafia, gdy widzę wypowiedź typu "ale super, nie mogę się doczekać" :<
Maduna maca Kirby, macam i ja!
Obrazek

by żona
Radziok
Wierny SB-ek

Postprzez krrish » 12 maja 2010, 15:36

Wprowadzenie jakiegoś minimum znaków do postów jak i komentarzy. Szlag mnie po prostu trafia, gdy widzę wypowiedź typu "ale super, nie mogę się doczekać"

Zgadzam się !

*Mi się strasznie logo (napis i obrazek) nie podoba, może warto by było zrobić nowe albo chociaż jakiś konkurs na najciekawszy projekt?
*Warto też przeprowadzić większą selekcję postów - tak jak już wspomniał psychari - 1,2 można przymknąć oko, usunąć i wysłać P.M, ale jak będzie się powtarzało to ostrzeżenie.
Czy ostrzeżenia prowadzą do zbanowania? Same w sobie raczej mało dadzą kiedy nie będzie realnej groźby kary za łamanie regulaminu.
*ZERO PRYWAT! Strasznie mnie denerwuje jak ludzie piszą do siebie po imieniu, bo przy większej dyskusji się gubię i przypuszczam, że niektórzy też. Po tą są nicki, żeby ich używać, a nie że się trzeba domyślać kto to jurek albo andrzej. I ogólnie średnio fajnie się czyta "a pamiętasz to oraz tamto..." i 3 strony wesołych wspomnień, a ludzie z zewnątrz nie kumają o co chodzi??
*NIE DLA PRZEKLEŃSTW i to bez wyjątków.
*Również popieram usunięcie punktów - na co to komu?
*Może da radę trochę miejsca zagospodarować na serwerze Madmadness do wrzucania zdjęć?
Ludzie często linki wklejają, które później wygasają i takie puste luki zostają. Warto by było
coś z tym zrobić, chociaż edytować i od nowa wklejać...

Poza tym zgadzam się z większością powyżej, dobrze mówią - polać im ! :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
krrish
Burning Up

Dodaj do: Wypowiedz dla Wykop  Wypowiedz dla Facebook  Wypowiedz dla Wyczaj.to  Wypowiedz dla Gwar  Wypowiedz dla Delicious  Wypowiedz dla Digg  Wypowiedz dla Furl  Wypowiedz dla Google  Wypowiedz dla Magnolia  Wypowiedz dla Reddit  Wypowiedz dla Simpy  Wypowiedz dla Slashdot  Wypowiedz dla Technorati  Wypowiedz dla YahooMyWeb

Następna strona

Powrót do MadMadness – wszystko na temat serwisu