Ponieważ jak mniemam większość z nas czyta coś więcej niż posty na forum, dlatego jest to warte omówienia. Jakie książki czytacie? Jaku gatunek preferujecie? Ulubiony pisarz?
Zacznę od siebie. Tak się złożyło, że uwielbiam czytać książki o zdesperowanych kobietach, które poszukują w życiu miłości a cała książka kończy się pocałunkiem xD I tutaj: "Bridget Jones" "Dziennik polskiej Bridget Jones, czyli Brygidy Janos" Pani Mecenas ucieka" "Morderstwo z lekką nadwagą" "Zabójstwo w rozmiarze XXL" "Wyznania zakupoholiczki"
W tym gatunku uwielbiam Meg Cabot (znaną głównie z Pamiętnika Księżniczki) oraz Sophie Kinsella.
Oprócz tego lubię dramaty i melodramaty. Uwielbiam twórczość Andrews Virgini C. Głównie: "Kwiaty na poddaszu" "Płatki na wietrze" (są jeszcze trzy następne części ale u mnie w bibliotece jest bida) oraz cykl Culter
Moją ulubioną autorką jest Katarzyna Grochola. Saga "Żaby i anioły" była wspaniała, tylko "Ja wam pokaże" było nudne. A tak podczas "Nigdy w życiu" i "Serce na temblaku" śmiałem się na głoś i nie umiałem przestać. Poza tym czytałem "Trzepot Skrzydeł" (genialne! płakałem xD) i parę innych (m.in: "Podanie o miłość") Nie mogę się doczekać aż w rączki wpadnie mi jej najnowsza powieść. Poszukuje też "Przegryźć dżdżownicę" ale nigdzie nie umiem znaleźć...
No to teraz czas na was ^^
Ogólnie o książkach
Moderatorzy: dziangabanga, Ochroniarze

PocketfulOfSunshine- Gambler
Książki
Hmm, różnie bywa. Ja zacząłem od Harry'ego Pottera i chyba książki fantastyczne są moimi ulubionymi, aktualnie czytam Wojnę polsko-ruską.

DovieDominik- Express Yourself
Książki
Uwielbiam biografie sławnych ludzi. Moją ulubioną jest "Błękitny Anioł" o Marlenie Dietrich (autor; Donald Spoto). Lubię też "Królową skandali" Ch. Andersena i "Królewskie skandale" o najbardziej kontrowersyjnych królach, królowych, cesarzach.....
Z nie-biografii moje pozycje #1 to:
- "Kroki" Jerzego Kosińskiego - bardzo kontrowersyjny zbiór mini fabułek: http://www.slowko.com.pl/sklep/kroki-kosinski-p-62075.html
- "Londyn po polsku" - dość ciekawy przewodnik Krystyny Kaplan. W ogóle lubię czytać książki o Londynie.
- bajeczka dla dzieci "Corduroy" z lat 60. - autor: Don Freeman http://pl.wikipedia.org/wiki/Corduroy
- "Duchy polskie": http://pl.wikipedia.org/wiki/Duchy_polskie
Lubię też niektóre kryminały Agathy Christie.
Ja też kiedyś tak czytalem, ale czesto mnie to usypialo i teraz najlepiej czyta mi sie w domu na moim lozku.
Z nie-biografii moje pozycje #1 to:
- "Kroki" Jerzego Kosińskiego - bardzo kontrowersyjny zbiór mini fabułek: http://www.slowko.com.pl/sklep/kroki-kosinski-p-62075.html
- "Londyn po polsku" - dość ciekawy przewodnik Krystyny Kaplan. W ogóle lubię czytać książki o Londynie.
- bajeczka dla dzieci "Corduroy" z lat 60. - autor: Don Freeman http://pl.wikipedia.org/wiki/Corduroy
- "Duchy polskie": http://pl.wikipedia.org/wiki/Duchy_polskie
Lubię też niektóre kryminały Agathy Christie.
mike napisał(a):zawsze czytam w srodkach lokomocji
tramwaj, pociag...
Ja też kiedyś tak czytalem, ale czesto mnie to usypialo i teraz najlepiej czyta mi sie w domu na moim lozku.
- 1000MHz
- Deeper and Deeper
Książki
Swego czasu gdy byłam piękna i młoda zaczytywałam się powieściami grozy, przede wszystkim King,Masterton,uwielbiałam ten dreszczyk kiedy odkładałam przeczytana książkę i musiałam iść np. do kibelka
tak działały na moją wyobrażnię,tytułów niestety nie pamiętam
Ostatnio na urlopie łyknęłam Sprzedawcę broni-hugh laurie-go,nawet niezła.
A tak w zasadzie to dobrze mi się czyta na plaży kiedy odpoczywam ,więc 1 książka na rok
ale się poprawię 
tak działały na moją wyobrażnię,tytułów niestety nie pamiętam
Ostatnio na urlopie łyknęłam Sprzedawcę broni-hugh laurie-go,nawet niezła.A tak w zasadzie to dobrze mi się czyta na plaży kiedy odpoczywam ,więc 1 książka na rok
ale się poprawię 

dajmona- Gambler
Książki
Ostatnion przeczytała Cień wiatru Zafona.. Piekna opowieść o życiu, utaconej miłości, przyjaźni i nienawiści.. Również czeka nas dreszczyk emocji
Poza tym czytam większość książek, która mi wpadnie w ręce. Zaczynając od Harrego Pottera a na Ojcu chrzestnym kończąc:)
Teraz kupiłam nastepną Zafon'a książkę pt. "Marina".. zaczne po sesji
"Dobra książa to rodzaj alkoholu - też idzie do głowy" - Magdalena Samozwaniec ja tam dobre alkohole lubie
Poza tym czytam większość książek, która mi wpadnie w ręce. Zaczynając od Harrego Pottera a na Ojcu chrzestnym kończąc:)
Teraz kupiłam nastepną Zafon'a książkę pt. "Marina".. zaczne po sesji

"Dobra książa to rodzaj alkoholu - też idzie do głowy" - Magdalena Samozwaniec ja tam dobre alkohole lubie

Never underestimate a housewife. 

hiacus- Burning Up
Książki
Do ulubionych pisarzy zdecydowanie zaliczę Tess Gerritsen, Stephen'a Kinga i Franka Herberta. Najczęściej czytam kryminały, fantastyczne. Do science-fiction sięga rzadko, chociaż "Kroniki Diuny" mnie zaczarowały
Polecam serię "Arséne Lupin" Maurice'a Leblanca oraz "Miasto Śniących Książek" Waltera Moers'a.
Polecam serię "Arséne Lupin" Maurice'a Leblanca oraz "Miasto Śniących Książek" Waltera Moers'a.
Madonna - Sticky & Sweet Tour - Warsaw, Bemowo Airport - 15.08.2009
Lady GaGa - The Monster Ball Tour - Gdansk/Sopot Arena - 26.11.2010

sarcasmoO- Express Yourself
Książki
Hmm... przez lekturę szkolnych podręczników zostaje mało czasu na coś normalnego
Strasznie spodobał mi się ostatnio S. King. Na razie przeczytałam tylko "To" a teraz czytam "Podpalaczkę". Widzę tu kilku miłośników, więc powiedzcie mi co jeszcze powinnam przeczytać
Strasznie spodobał mi się ostatnio S. King. Na razie przeczytałam tylko "To" a teraz czytam "Podpalaczkę". Widzę tu kilku miłośników, więc powiedzcie mi co jeszcze powinnam przeczytać

Maddianna- Impressive Instant
Książki
Mój Top:
Sto lat samotności Gabriela Garcii Márqueza
Jedwab - Alessandro Baricco
Gra w klasy - Julio Cortázara
Godziny i Dom na krańcu świata - Michaela Cunninghama
Dzikie Noce - Cyrila Collarda
Chwile wolności. Dziennik 1915-1941 - Virginia Woolf
Bycie i czas - Martina Heideggera
Sto lat samotności Gabriela Garcii Márqueza
Jedwab - Alessandro Baricco
Gra w klasy - Julio Cortázara
Godziny i Dom na krańcu świata - Michaela Cunninghama
Dzikie Noce - Cyrila Collarda
Chwile wolności. Dziennik 1915-1941 - Virginia Woolf
Bycie i czas - Martina Heideggera

http://blameitonmadonna.blogspot.com/

psychari- Ochroniarz
Re: Książki
Maddianna napisał(a):Hmm... przez lekturę szkolnych podręczników zostaje mało czasu na coś normalnego![]()
Jak z Kinga to obowiązkowo Miasteczko Salem i Lśnienie.
Ostatnio skończyłem czytać "Dziewczyne z sąsiedztwa" Jacka Ketchum'a.Książka oparta na prawdziwych wydarzeniach - torturach i morderstwie Sylvii Likens w Indianapolis w 1965 roku.Bez wątpienia najbardziej szokująca jaką przeczytałem.Utwierdza w przekonaniu ,że to ludzie są największymi potworami chodzącymi po ziemi.Teraz tylko czekać na wydanie pozostałych książek tego autora w naszym kraju.

blackie- Like a Virgin